Når du har fått valpen

Viktige ting å huske på når du får valpen din 

Sosialisering

Passivitetstrening/Rotrening

GRUNNLEGGENDE TRENING

 

For å på en best mulig måte, kunne lære valpen din hvordan den skal leve i vår verden gjennom sosialisering og trening, er det viktig å forstå de forskjellige utviklingsfasene til en valp. Deres reaksjon på den samme type stimuli vil være forskjellig, avhengig av deres utviklingsfase.

 

 

VALPESOSIALISERING

 

Første skritt:

 

God miljøtrening er en av de beste gavene du kan gi deg selv og din hund. Miljøtrening er første skritt til en hund med trygg og god oppførsel.

 

Målet er at valpen din skal ha positive opplevelser i forskjellige situasjoner.. Ikke nøytrale eller negative opplevelser. Du må være nøye med å observere at valpen er komfortabel i situasjonen, slik at det ikke blir en negativ opplevelse for valpen. Om valpen får en negativ opplevelse i situasjonen må man jobbe mye for å gjøre det til en positiv opplevelse igjen. Alle opplevelser og situasjoner kan gjøres med museskritt, for å være helt sikker på at man ikke trår ut av komfortsonen til valpen og det blir en negativ opplevelse. Presenter situasjonene til valpen på en slik måte at valpen henter selvtillit fra deg, uten at du duller med den. For valpen er det skumleste som finnes at du som dens leder er usikker og redd. Om du er trygg vil den være trygg.

 

MILJØTRENING

 

Miljøtrening er også viktig for å gi valpen en mulighet til å samhandle med andre valper på en trygg måte i kontrollerte omgivelser.

 

Følg denne linken for å laste ned en sjekkliste fra Dr Sophia Yin`s hjemmeside. Det er en liste over situasjoner som valpen bør eksponeres for.

 

ANDRE SKRITT

 

GRUNNLEGGENDE LYDIGHET

 

Når valpen har bestått miljøtreningen er den klar for å lære lydighet.
Gunnleggende lydighet består av de fem viktigste kommandoer:
Sitt, kom, bli, ligg, stopp, samt å gå i bånd. Dette vil også gi deg en mulighet til å omgås andre hunder på en trygg og kontrollert måte.